Day 155: Thundering Falls

18,06 km (11.2 miles)
1715.7 / 2189.8 miles
Unofficial campsite, VT

The breakfast at Inn at Long Trail was good, but not quite as filling as I would have liked. I sat in the lobby for a bit after eating so I could utilize the internet and take care of some things. I had received approval from Amazon to return my shutter deficient camera, so it was time to order a new one. My two cousins in Georgia and Vermont luckily helped in running this circus.

As I set off hiking I had to first climb up a side trail to get back to the AT. I was a bit upset at what I felt had been a light breakfast, until I came to nearby Gifford Woods State Park. Two hikers and their relatives had been there for a couple of days doing trail magic. They were already wrapping up, but there was still beer, so I sat with a couple of other hikers day drinking.

The AT continued along the beautiful shore of Kent Pond, and I stopped every once in a while to admire the view. It seems there are more of these ponds and small lakes in the North, where in the South most lakes are reservoirs or other manmade lakes. Another beautiful water element is right near the AT and I did a small detour to Thunder Falls. The narrowish falls were very picturesque.

As I climbed to Quimby Mountain I found a bucket of oranges that a dayhiker I passed earlier had told me he had left. I gladly ate the refreshing fruit and continued a bit further up the hill. As I sat to rest the trail magic hikers passed me. They said they had a few more cans of beer left, and asked if I wanted one so they wouldn’t have to carry them all. Well, I can’t refuse to help a fellow hiker in a situation like this. I slipped the can into my pack and decided to save it for the evening.

I had red in the comments on the Guthook app that a small stream nearby would have some good spots to camp, and it sounded like a good place for me to spend the night. I wanted to pass the shelter, but I wouldn’t make it to the next one before dark.

The information turned out to be accurate and as dusk started to settle I pitched my tent near the stream. I got to fill my water supplies and spend the night in a fantastic spot in peace. I sat enjoying my tuna tortilla and the saved beer can. Tired but content I crawled into my sleeping bag and thought, that no one else writes about loss like Don DeLillo.

Total time: 00:58:44

Aamiainen Inn at Long Trailissa oli hyvää, mutta ei aivan niin täyttävää kuin olisin toivonut. Istuin syömisen jälkeen hetken aulassa voidakseni hyödyntää nettiä ja hoitaa muutamia asioita. Olin saanut Amazonilta luvan palauttaa sulkijavikaisen kameran, joten oli aika tilata taas kerran uusi kamera. Kaksi serkkuani Georgiassa ja Vermontissa auttoivat onneksi tämän sirkuksen pyörittämisessä.

Lähtiessäni vaeltamaan jouduin ensin nousemaan sivupolkua pitkin ylämäkeen päästäkseni takaisin AT:lle. Olin hieman pahoillani mielestäni kevyeksi jääneestä aamupalasta, kunnes tulin lähellä olevaan Gifford Woods State Parkiin. Siellä oli ollut kaksi vaeltajaa läheistensä kanssa muutaman päivän tekemässä trail magicia. He olivat jo lopettelemassa, mutta jäljellä oli vielä olutta, joten istuin sitten muutaman muun vaeltajan kanssa päiväkaljalle.

AT jatkui kulkien kauniin Kent Pondin rantaa pitkin ja pysähdyin aina välillä ihailemaan maisemaa. Pohjoisessa näitä lampia ja pieniä järviä tuntuu olevan enemmän, kun etelässä monet järvistä olivat reservuaareja tai muita keinotekoisia järviä. Myös toinen kaunis vesielementti oli aivan lähellä AT:a ja tein pienen sivulenkin Thunderin Fallsille. Kapeahko korkea vesiputous oli hyvin maisemallinen.

Noustessani Quimby Mountainille löysin ämpärillisen appelsiineja, jotka eräs aiemmin vastaan tullut päivävaeltaja oli kertonut sinne jättäneensä. Söin hyvillä mielin raikkaan hedelmän ja jatkoin vähän matkaa taas ylämäkeen. Istuessani levähtämään kävelivät ohitseni trail magicia tehneet vaeltajat. He sanoivat heille jääneen vieläkin yli oluttölkkejä ja kysyivät haluaisinko yhden, ettei heidän tarvitsisi kantaa niitä kaikkia. No, enhän minä toki voi tällaisessa tilanteessa kieltäytyä auttamasta kanssavaeltajaa. Sujautin tölkin reppuuni ja päätin säästää sen illaksi.

Olin lukenut Guthook-sovelluksen kommenteista, että erään pienen virran lähellä olisi muutama hyvä telttapaikka ja se kuulosti minulle soveltuvalta yöpaikalta. Halusin nimittäin mennä edessä olevan shelterin ohi, mutta en ehtisi ennen pimeää sitä seuraavalle.

Tiedot osoittautuivat paikkaansa pitäviksi ja hämärän alkaessa laskeutua pystytin telttani virran lähelle. Sain täytettyä vesivarastot ja yöpyä erinomaisella paikalla omassa rauhassa. Istuin nauttimassa tonnikalatortillaani sekä säästämääni oluttölkillistä. Väsyneenä, mutta tyytyväisenä kömmin makuupussiini lempikirjailijani seuraan ja ajattelin, että kukaan ei kirjoita menetyksestä niin kuin Don DeLillo.