Day 88: Loft Mountain

21,25 km (13.2 miles)
899.0 / 2189.8 miles
Stealth campsite, VA

It had rained overnight, but in the morning my tent was almost dry. After a light breakfast I set off excitedly, because in a few miles was a campground, near which was a store and a wayside restaurant. I don’t know if it’s pathetic, or awesome-sounding downshifting to learn to appreciate such small things as cold drinks and warm food.

The warm and humid morning was just perfect to sit outside the Loft Mountain campground store with Jaws, Yogi, and Seawolf to have a snack. Orange juice can be heavenly and yogurt isn’t bad either. I was also able to add to my food stores, but to my disappointment the store didn’t have tuna (or it did – in cans).

The same group and I ended up at Loft Mountain wayside in a few miles to continue the food party. A chicken wrap and French fries tasted great, but I think that $13 for those with a drink was pretty steep. And I suspect other waysides won’t be much cheaper places to dine. There were a lot of people present due to Memorial Day, and I also came across an unusually large number of day hikers.

Although a part of the day was sent at the store and sitting at the wayside, good food fueled the hike well. I got in about 13 miles, when I arrived a little before seven at a level spot where Dreamliner and Sunshine had already pitched their tents. They asked me to join them and I decided it was a good time to wrap up my day. Today I had a chance to see some of Shenandoah’s famed beauty, too. As the weather got nicer the views opened up and the surrounding green mountains create a peace of mind.

Total time: 01:56:19

Yöllä oli satanut, mutta aamulla telttani oli jo lähes kuiva. Kevyen aamupalan jälkeen lähdin innoissani vaeltamaan, koska muutaman mailin päässä olisi leirintäalue, jonka luona oli kauppa ja wayside-ravintola. En tiedä onko se vähän säälittävää vai hienolta kuulostavaa downshiftaamista, kun oppii arvostamaan sellaisia erikoisuuksia kuin kylmää juomista ja lämmintä ruokaa.

Lämmin ja kostea aamupäivä oli juuri sopiva istua Loft Mountainin leirintäalueen kaupan pihalla Jawsin, Yogin ja Seawolfin kanssa evästauolla. Appelsiinimehu voi olla todella jumalaista ja purkillinen jäätelöä ei ole pahaa sekään. Sain täydennettyä myös vaellusruokavarastoani, mutta pettymyksekseni kaupassa ei ollut tonnikalaa (tai oli – tölkkejä).

Saman seurueen kanssa päädyimme parin mailin päässä olevalle Loft Mountainin waysidelle jatkamaan ruokajuhlaa. Kanawrap ja ranskikset maistuivat hyvin, mutta mielestäni $13 hinta näistä juomineen oli todella kova. Ja epäilen, etteivät muutkaan waysidet ole sen halvempia ruokapaikkoja. Paikalla oli Memorial Dayn myötä runsaasti ihmisiä ja samoin polulla tuli vastaan poikkeuksellisen paljon päivävaeltajia.

Vaikka päivästä osa vierähtikin kaupalla ja waysidella istuskellen, kunnon ruuan myötä myös vaellus kulki hyvin. Ehdin saada kasaan noin 13 mailia, kun saavuin vähän ennen seitsemää tasaiselle alueelle, johon Dreamliner ja Sunshine olivat jo pystyttäneet telttansa. He pyysivät liittymään seuraan ja totesin ehkä olevan sopiva aika pistää päivä pakettiin. Tänään ehdin nähdä jo jotain siitä Shenandoahin kuuluisasta kauneudestakin. Sään muuttuessa paremmaksi alkavat näköalat avautua ja ympäröivät vihreät vuoret synnyttävät jonkinlaista mielenrauhaa.