Day 73: Daleville

14,18 km (8.8 miles)
728.1 / 2189.8 miles
Howard Johnson Inn, Daleville, VA

The first time I woke up at seven, but I was way too tired to actually get up. I slept for another hour or so, after which I felt much different. Roo and I had agreed at Four Pines Hostel that we would share a motel room in Daleville. I figured she was ahead of me and sent her a message asking that she would let me know when she got into town.

The approximately ten mile trek to Daleville was easy. The trail was even and mostly downhill. A few miles outside of the city I got a message from Roo that she had arrived and gotten a room for us [translator’s note: Finnish doesn’t have gender specific third person pronouns, so I make my best guess when translating]. When arrived Roo kindly took my clothes to be washed while I took a shower. I also had time to take care of my Mothers’ Day responsibilities, which was to Skype with my parents.

That night Roo and I ate filling salads and Key Lime pies at Three Lil’ Pigs BBQ. I had planned a rest day, so I also grabbed my standard zero day treat from the grocery store: a box of strawberries. The short rest of the night before meant I was totally done and slept like a log.

Total time: 21:01:47

Heräsin ensimmäisen kerran seitsemältä, mutta olin aivan liian väsynyt noustakseni. Nukuin vielä reilun tunnin, jonka jälkeen tuntui jo aivan toisenlaiselta. Olimme sopineet Roon kanssa Four Pines Hostellissa, että jakaisimme motellihuoneen Dalevillessä. Päättelin hänen olevan edelläni ja laitoin viestin, että hän ilmoittelisi itsestään päästyään kaupunkiin.

Noin kymmenen mailin matka Dalevilleen oli helppo. Polku oli tasainen ja suurelta osin alamäkeä. Sain muutamaa mailia ennen kaupunkia Roolta viestin, että hän oli perillä ja ottanut meille huoneen. Saapuessani paikalle Roo vei ystävällisesti pyykkini peseytymään samalla kun itse menin suihkuun. Ehdin myös hoitaa äitienpäivän velvollisuuden eli Skypettää vanhempieni kanssa.

Kävimme illalla Roon kanssa syömässä ruokaisat salaatit ja Key Lime -piiraat Three Lil’ Pigs BBQ:ssa. Minulla oli suunnitelmissa lepopäivä, joten kaappasin vielä ruokakaupasta mukaani zero-päivieni vakioherkun: laatikollisen mansikoita. Edellisen yön lyhyiden unien jälkeen olin täysin kypsää tavaraa ja nukuin kuin tukki.