Day 175: Dream Lake

13,73 km (8.5 miles)
1901.2 / 2189.8 miles
Dream Lake, NH

Kim’s husband, Patrick, took me back to the AT in the morning and along came the children and his parents. We said goodbye at the parking lot and once more I thanked them of all that hospitality. I yanked my backpack on and took the road to the familiar direction: to north.

The AT was following the road for a while, until it took a turn to a dirt road and finally back to the woods. The full food bag made my pack heavy once again, but going uphill still felt quite good.

As I was climbing to Mount Hayes I saw a hiker behind me and I stepped off the trail to let him pass. To my surprise the hiker turned out to be Mojo. We exchanged the experiences of past few days and then Mojo went on with his usual energetic speed. A bit later we met again, when Mojo had stopped to talk with Kickstand. I chatted a while with the men and hiked on.

When I decided to stop for a lunch I found a nice and scenic spot from a gently sloping rocky hilltop. I sat down and enjoyed the view to the surrounding mountains as I was eating. I laid down on the warm rock and saw a small plane somewhere far on the sky above.

Around seven I arrived to the Dream Lake and lowered my backpack to the ground. I went to see that charming lake closer and spotted an idyllic tent site with a view to the lake. I had planned to hike couple more miles, but this place just seemed too good to miss. I pondered for a while and finally decided that it was time to enjoy the good things in life and to choose this spot to spend the night at. Could it have been anything better than the Dream Lake.

Total time: 00:59:34

Kimin mies, Patrick, lähti viemään minut aamulla takaisin AT:lle ja matkaan lähti mukaan myös lapset ja hänen vanhempansa. Hyvästelimme parkkipaikalla ja kiittelin vielä kaikesta vieraanvaraisuudesta. Kiskoin repun selkääni ja lähdin tietä pitkin tuttuun suuntaan: pohjoiseen.

AT kulki hetken tien reunaa, kunnes se kääntyi hiekkatielle ja lopulta metsään. Täydessä ruokalastissa oleva reppuni painoi taas paljon, mutta nousu ylämäkeen sujui silti varsin hyvin.

Noustessani Mount Hayesille näin takaani tulevan vaeltajan ja astuin sivuun päästääkseni hänet ohi. Yllätyksekseni tulija olikin Mojo. Vaihdoimme viimepäivien kuulumisia ja Mojo jatkoi eteenpäin ripeään tahtiinsa. Törmäsimme hetken kuluttua uudestaan, kun Mojo oli jäänyt keskustelemaan Kickstandin kanssa. Juttelin heidän kanssaan hetken ja jatkoin matkaa.

Pysähtyessäni ruokatauolle löysin mukavan maisemapaikan loivasta kallionrinteestä. Istuin syömässä katsellen ympäröiviä vuoria ja lopuksi jäin hetkeksi makaamaan lämpimälle kalliolle. Pikkuinen lentokone näkyi jossain kaukaalla taivaalla.

Tulin seitsemän aikoihin Dream Laken rannalle ja laskin reppuni maahan. Menin katsomaan viehättävää järveä ja näin idyllisen telttapaikan järvinäköalalla. Olin aikonut vaeltaa vielä ehkä pari mailia, mutta paikka tuntui aivan liian hyvältä missattavaksi. Pohdin hetken ja päätin sitten nauttia elämästä valitsemalla tämän yöpaikaksi. Olisiko se voinut parempi ollakaan kuin Dream Lake.