Day 114: Zero at Rock ‘n Sole Hostel

0 km (0 miles)
1217.8 / 2189.8 miles
Rock ‘n Sole Hostel, Summit Station, PA

I woke up at seven for breakfast, even though I would have preferred to continue sleeping. It turned out to be worth it though, when I saw the bounty Jody had conjured: egg and cheese casserole, French toast casserole, and coffeecake.

My laundry had also been washed, and I could spend the morning resting and loading videos. Craig came to ask me later if I wanted to go to Pottsville for a brewery tour. It sounded like fun, so Moose and I got in the car with Chase, and went to visit the Yuengnling brewery. The free tour, especially in the caves under the brew house, was very interesting and an educational look into Prohibition in the US. The samples were welcome, too, even though I’m not a great fan of American beers. Before returning to Rock ‘n Sole we had pizza in a restaurant called Roma. The Napoli-style (by name, not quite structure) pizza was maybe one of the best of this trip.

That evening it was again a turn for Jody’s delicious creations along with dessert. Rest days seem to revolve more or less around food orgies, but maybe this just balances the monotonous menu while hiking. Especially salads, berries, and fruit are welcome as I can’t really carry anything fresh in my pack.

Heräsin seitsemäksi aamupalalle, vaikka olisin halunnut vielä jatkaa unia. Aikainen aamu osoittautui kuitenkin arvoisekseen, kun näin Jodyn loihtimat aamiaistarjoilut: kananmuna-juustolaatikkoa, köyhistä ritareista tehtyä laatikkoa ja kahvikakkua.

Pyykkini olivat myös pesty, joten saatoin viettää aamupäivää lepäillen ja videoita lataillen. Craig tuli kysymään minulta myöhemmin olinko kiinnostunut lähtemään Pottsvilleen panimokierrokselle. Ajatus kuulosti hauskalta, joten minä ja Moose hyppäsimme Chasen kyytiin ja lähdimme tutustumaan Yuengling-panimoon. Ilmainen esittelykierros etenkin panimorakennuksen alla olevassa luolastossa oli kiinnostava ja itselleni opettavainen katsaus Yhdysvaltain kieltolain aikaan. Olutmaistiaiset olivat nekin tervetulleita, vaikka en suuremmin amerikkalaisen oluen ihailija olekaan. Ennen paluuta Rock ‘n Soleen kävimme pizzalla ravintola Romassa. Siellä syömäni napolilaistyylinen (nimeltään, ei täysin rakenteeltaan) pizza oli kiistämättä ehkä yksin tämän reissun parhaista.

Illalla oli taas edessä Jodyn laittamat herkut jälkiruokineen. Lepopäivät tuntuvat valuvan aina enemmän tai vähemmän ruokaorgioiden puolelle, mutta ehkä tämä tasapainottaa vaeltaessa hieman yksipuolista ruokavaliota. Erityisesti salaatit, marjat ja hedelmät uppoavat hyvin, koska repussa ei voi juurikaan kantaa mukana mitään tuoretta.