Day 69: Birthday

20,75 km (12.9 miles)
676 / 2189.8 miles
Unnamed campsite, VA

I had ordered sunshine for my birthday. And even though the forecast showed otherwise my wish came true. After the morning fog cleared the sun came out and the day was quite warm.

My hiking pants were cold and damp when I pulled them on. I do have to give points to Fjällräven for the fact that they dry very quickly when on. My socks were still soaking wet but in honor of the day I put on dry Sealskinz socks – though the joy didn’t last long, because my shoes were of course wet.

As I started hiking I pondered if the day would feel special in any way, because all my friends were either ahead or behind me and there really wasn’t any opportunity to celebrate. I was very happy about the sunshine though.

In the afternoon, after a long push, I arrived at Kelly Knob and sat down to eat a snack and check the messages on my phone. Many congratulations from friends, a text from my mom, and an e-mail from my grandparents. Suddenly Mainer, and 82 right behind him, showed up. I got birthday wishes and a very artfully arranged birthday song. To my great joy and surprise I also got presents: Mainer gave me cookies and 82 a small bottle of Mt. Dew. I was overjoyed. A few moments later Roo also showed up, and I got to hear a birthday song once again. My birthday started to really feel festive.

I teamed up with Roo and we hiked together for the rest of the day, because we picked the same campground as our destination. When we arrived we had dinner together, and in honor of my birthday Roo offered me peas and half of her avocado. As the sun set I decided the day had in the end been quite wonderful.

Total time: 01:18:54

Olin tilannut syntymäpäiväkseni auringonpaistetta. Ja vaikka sääennuste näyttikin muuta niin toiveeni toteutui. Aamu-usvan hälvetessä aurinko alkoi tulla esiin ja päivästä tuli hyvin lämmin.

Vaellushousut sain vetää jalkaan kylmän nihkeän kosteana. Fjällrävenille pitää kuitenkin antaa pisteet siitä, että housut kuivuvat päällä todella nopeasti. Sukat olivat yhä läpimärät, mutta juhlan kunniaksi puin kuivat Sealskinz-sukat jalkaani – tosin ilo ei kestänyt pitkään, koska kengät olivat tietenkin märät.

Lähtiessäni vaeltamaan pohdin tuntuisiko päivä edes mitenkään erityiseltä, koska kaikki ystäväni olivat joko edellä tai jäljessä ja mitään juhlimisen mahdollisuutta ei erityisemmin ollut. Olin kuitenkin iloinen auringonpaisteesta.

Iltapäivällä pääsin pitkän puskemisen jälkeen Kelly Knobille ja istahdin haukkaamaan välipalaa sekä katsomaan puhelimestani viestit. Paljon onnentoivotuksia ystäviltä, tekstiviesti äidiltä ja sähköposti isovanhemmilta. Yllättäen paikalle ilmestyi Mainer ja heti hänen perässään 82. Sain syntymäpäiväonnittelut ja hyvin taiteellisesti sovitetun onnittelulaulun. Suureksi iloksi ja yllätykseksi sain myös lahjoja: Mainer antoi keksejä ja 82 pienen pullon Mountain Dewta. Olin riemuissani. Hetken kuluttua paikalle ilmestyi myös Roo ja sain kuulla vielä kerran onnittelulaulun. Syntymäpäivä alkoi todella tuntua juhlalta.

Lyöttäydyin Roon seuraan ja vaelsimmekin loppupäivän yhtä matkaa, koska otimme tähtäimeksi saman telttapaikan. Perillä söimme yhdessä illallista ja Roo tarjosi syntymäpäiväni kunniaksi herneitä ja puolet avokadostaan. Auringon laskiessa totesin päivästä tulleen lopulta varsin mainio.