Day 67: Meadow

20,36 km (12.7 miles)
647.2 / 2189.8 miles
Unnamed campsite, VA

I walked to the post office in the sunshine to send back the book I had finished, and my second set of long underwear. There was no promise of this lovely weather for much longer though, because the weekend forecast is calling for rain.

When leaving Pearisburg, the first task is a mile-long climb to get to the AT. At first I was full of enthusiasm, but soon walking on the asphalt got the muscles of my lower leg to cramp. Luckily this was eased soon after I got to the softer trail and headed downhill.

The route follows the edges of Pearisburg and I also found an old turn of the (19th and 20th) century graveyard. The overgrown and unkempt area appeared straight from a set of an old horror movie. After crossing New River on a bridge and going under the connector I got back into the woods.

After pushing a few miles uphill I got past Rice Field Shelter and to easier terrain. The trail followed a level crest and hiking was easy. Around seven I arrived at a field where Roo, 82, Mainer, and Namaste had already set up their tents. I decided to join them, and as the sun set I slipped contentedly into my tent.

Day 67: Meadow
  • Day 67
Total time: 00:25:29

Auringonpaisteessa kävelin postiin lähettääkseni lukemani kirjan ja toiset pitkät alushousut pois. Tätä kaunista säätä ei kuitenkaan luultavammin kestäisi pitkään, koska koko loppuviikoksi oli luvattu sadetta.

Pearisburgista oli ensin noustava noin mailin verran ylämäkeen päästäkseni takaisin AT:n varteen. Ensin puhkuin intoa, mutta pian asfaltilla kävely sai säären alueen lihakset kramppailemaan. Onneksi tämä vaiva helpotti pian päästyäni pehmeälle polulle ja alamäkeen.

Reitti kulki Pearisburgin reunoja pitkin ja löysin matkan varrelta myös vanhan, 1800- ja 1900-lukujen vaihteesta olevan hautausmaan. Umpeen kasvanut ja hoitamaton alue oli kuin suoraan vanhojen kauhuelokuvien lavasteista. Ylitettyäni siltaa pitkin New Riverin ja kierrettyäni liittymän alta pääsin takaisin metsään.

Puskettuani muutaman mailin ylämäkeen pääsin Rice Field Shelterin jälkeen nauttimaan helposta maastosta. Polku kulki tasaista harjannetta pitkin ja vaeltaminen oli helppoa. Saavuin seitsemän aikaan niitylle, jossa olivat jo Roo, 82, Mainer ja Namaste telttoineen. Päätin liittyä seuraan ja auringon laskiessa sujahdin taas tyytyväisenä telttaani.