Day 49: Greener Pastures

28,93 km (18 miles)
452.9 / 2189.8 miles
Unnamed campsite, TN

In the morning the snake didn’t show itself. I had of course had a dream about a snake that slowly sank its fangs through the sleeve of my jacket. I didn’t want to make very specific plans about the goal for the day, as I didn’t know how my feet would like hiking. My hope was to do two longer days to get to Damascus, but I was prepared to do three shorter ones, too.

The cloudy morning was perfectly cool for hiking, and my four-hour Madonna playlist set the pace for hiking excellently. The terrain was gradual, and the trail mainly rock-free, so hiking was easy. A small portion even went over green fields, which seemed like a privilege considering the vastness of the views and the softness of the ground.

When I arrived at Double Springs Shelter I met Goose and Andes who had left a bit earlier than me in the morning. We had similar thoughts that we could go another few miles, so tomorrow would be easier. We found a good tent spot under Locust Knob, and a soon after Dabba Doo also joined us. This 18.5 mile day was the longest I’ve hiked, and my feet aren’t even too sore. So from yesterday’s exhaustion grew a good hiking day, thanks to which I will make it into town tomorrow and get to have my rest day.

Total time: 02:08:24

Aamulla käärme ei enää näyttäytynyt. Olin tosin nähnyt unta käärmeestä, jonka hampaat pureutuivat hitaasti takin hihan läpi. En uskaltanut tehdä kovin varmoja suunnitelmia päivän tavoitteista, koska en tiennyt mitä jalat pitäisivät vaeltamisesta. Toiveissa oli kaksi pitkää päivää päästäkseni Damascukseen, mutta olin varautunut myös tekemään kolme lyhyempää.

Pilvinen aamu oli juuri sopivan viileä vaeltamiseen ja neljätuntinen Madonna-soittolistani rytmitti kävelyä erinomaisesti. Maasto oli loivaa ja polku pääasiassa kivetöntä, joten kulkeminen oli helppoa. Pieni pätkä kulki jopa vihreiden laidunten yli, mikä tuntui maiseman avaruuden ja alustan pehmeyden puolesta suorastaan etuoikeudelta.

Saapuessani Double Springs Shelterille tapasin Goosen ja Andesin, jotka olivat lähteneet aamulla hieman minua ennen. Heillä oli kanssani samanlaiset ajatukset, että vielä pari mailia voisi jatkaa, jolloin huominen olisi helpompi. Löysimmekin hyvän telttapaikan Locust Knobin alapuolelta ja hetkeä myöhemmin myös Dabba Doo liittyi seuraamme. Tämä 18,5 mailin päivä oli pisin vaeltamani ja jalat eivät edes olleet kovin kipeät. Eilisen uupumuksen alta kasvoi siis varsin hyvä vaelluspäivä, jonka ansiosta huomenna pääsen kaupunkiin ja viettämään lepopäivää.