Day Zero: CLEEF

0 km (0 miles)
0 / 2650 miles
CLEEF

In the afternoon my cousin, her partner, and I started driving from Orange County, CA toward the US-Mexico border. After a little over two hours, we emerged from the fog into the little town of Campo.

I had reserved a campsite from CLEEF, which is a horse farm right on the border. We first went to see the marker at the Southern Terminus of the PCT, and then I came to set up my tent at CLEEF.

After that a quick visit to the only restaurant open in Campo – a small taco stand. The dark had already settled by the time I arranged my things in my tent. Tomorrow makes me ponder. Ahead of me lies a six-month trek.

Iltapäivällä lähdimme serkkuni Lauran ja hänen kumppaninsa kanssa ajamaan Orange Countysta kohti Meksikon rajaa. Reilun kahden tunnin matkan jälkeen saavuimme sumun seasta pieneen Campon kylään.

Olin varannut telttapaikan CLEEFistä, joka on aivan rajan tuntumassa oleva hevostila. Kävimme ensin katsomassa rajalla PCT:n eteläisen päätepisteen monumenttia ja sitten tulin pystyttämään telttani CLEEFiin.

Sen jälkeen vielä pikainen vierailu Campon ainoaan auki olevaan ravintolaan – pieneen tacokioskiin. Pimeä ehti jo laskeutua, kun järjestelin tavaroita telttaani. Huominen mietityttää. Edessä on puolen vuoden kävelyurakka.