Day 9: Mike’s Place

24,04 km (14.9 miles)
131.5 / 2650 miles
Tentsite near Combs Peak

An unfortunately large number of days on this hike have been hard. Today was another of those days, through which I had to fight. That eats at motivation and makes me wonder if I’m enjoying this.

The seven miles uphill went in small pieces. The balls of my feet ached in the morning, and the new shoes waiting for me in Idyllwild didn’t comfort me much. I saw Gottfried, but we hiked by ourselves. Both of us seemed to desire peace.

In the afternoon I detoured off the PCT to Mike’s Place. A very eccentric summer cabin from whose water tank hikers can fill up. Gottfried and Big Owl, the latter of which arrived just as I left, decided to camp there. I wanted to continue forward.

The rest of the evening went a bit better, but mentally my tank was pretty empty. I found a campsite a bit before sunset. After hiking in the cold wind I passed out in the warmth of my sleeping bag pretty quickly.

Tämän vaelluksen päivistä valitettavan monet ovat olleet raskaita. Taas oli yksi sellainen päivä, jonka läpi piti lähinnä taistella. Se syö motovaatiota ja saa miettimään nautinko tästä.

Aamun seitsemän mailin ylämäki meni pienissä paloissa. Jalkateriä särki jo aamusta ja uusien kenkien tulo Idyllwildiin ei oikein lohduttanut. Näin Gottfriedin, mutta vaelsimme itsekseen. Molemmat tuntuivat kaipaavan rauhaa.

Iltapäivästä poikkesin PCT:ltä Mike’s Placeen. Hyvin eksentrinen kesämökki, jonka vesitankista vaeltajat saavat ottaa vettä. Gottfried ja juuri lähtiessäni saapunut Big Owl päättivät jäädä telttailemaan sinne. Minä halusin jatkaa vielä eteenpäin.

Loppuilta meni hieman paremmin, mutta henkisesti takki oli aika tyhjä. Löysin telttapaikan hieman ennen auringonlaskua. Kylmässä tuulessa vaellettuani sammuin aika nopeasti päästyäni makuupussin lämpöön.