Day 7: 100 Miles

23,04 km (14.3 miles)
101.2 / 2650 miles
Mountain Valley Retreat

I was up and moving early. The morning is usually a good time, but today things just didn’t seem to move well. The balls of my feet hurt early and only got worse into the afternoon. I am most likely going to switch out my shoes for something different because I suspect them to be the culprit.

A little before three I was approaching Montezuma Valley Road when a barking dog charged me from the watering spot along the road. I’m not afraid of dogs, but one running at me at full speed doesn’t inspire trust. I crossed my hiking sticks in front of me, but luckily the dog just came to sniff me and then ran away. The owner was resting, unconcerned, at the watering spot.

I continued on to the parking lot where I got an arranged ride to Mountain Valley Retreat. This unusual place offers a package deal with lodging, food, and morning yoga. And of course, I had to take advantage of that. Dinner was good home food with salad, and after that, it was nice to crawl into bed.

Aikainen herätys ja liikkeelle. Aamu on yleensä hyvää aikaa, mutta tänään ei oikein kulkenut. Jalkateriä särki jo aamusta ja iltapäivästä vaiva paheni. Aion todennäköisesti vaihtaa kengät toisenlaisiin, koska epäilen syyn olevan niissä.

Hieman ennen kolmea olin lähestymässä Montezuma Valley Roadia, kun tien luona olevalta vedenottopaikalta juoksi täyttä vauhtia kohti haukkuva koira. En pelkää koiria, mutta täysin tuntematon koira rynnistämässä kohti ei herätä luottamusta. Laitoin vaellussauvat poikittain eteeni, mutta onneksi koira kävi vain nuuhkaisemassa ja juoksi sitten pois. Omistaja lepäsi välinpitämättömänä vedenottopaikalla.

Jatkoin matkaa parkkipaikalle, josta sain sovitusti kyydin Mountain Valley Retreatille. Erikoinen paikka tarjoaa pakettina majoituksen, ruuat ja aamujoogan. Pitihän sellaiseen tarttua. Illallinen oli hyvää kotiruokaa salaatteineen. Sen jälkeen oli mukava kömpiä sänkyyn.