Day 65: Pearisburg

16,43 km (10.2 miles)
634.3 / 2189.8 miles
Holiday Motor Lodge, Pearisburg, VA

The rain beat down loudly on the tin roof of the hostel, and a cold wind was blowing in the morning. I ate a filling breakfast with the other guests, and I stuffed myself once more with Neville’s homemade real bead. It might very well be a few more months before I get something like that.

Like the others I dragged my feet, because it was cold outside and Woods Hole has such a wonderful ambiance. When I finally got myself moving I had to put on my long underwear for the first time since March, so I wouldn’t get cold. I had been in contact with Goose and Andes who were in Pearisburg, where I myself was now headed. The did let me know that they were leaving soon after noon, and so early I would not be there in time unless I had started hiking before seven. I hope to catch up to them at some point though.

The trail was once again quite wet, but luckily not as bad as yesterday. For the most part my feet stayed dry. At the lookout point I met 82 and Roo who had been slightly ahead of me. As we traveled toward Pearisburg I was able to catch a ride with them into town. 82 had come to the roadside just a bit before us when a local woman, Pippa, had asked if he needed a ride. Pippa offered to take all of us in her car, drove a small tour of Pearisburg and dropped us off at our motel.

I’m a seasoned budget traveler and my level of expectations in place isn’t very high. I must say about Holiday Motor Lodge though, that the place is sorely in need of a remodel. The service was friendly despite this, and I’m somehow pleased with the wide southern drawl and people’s habit of calling people “honey”. That evening Roo and I went to the Mexican restaurant next door, La Barranca, to eat, and to the store to refill my food sack. Other hikers were grilling and partying on the motel balcony, but I was glad to be able to withdraw into my room to read a book.

Total time: 21:56:03

Sade takoi yöllä äänekkäästi hostellin peltikattoa ja aamulla puhalsi kylmä tuuli. Söin täyttävän aamupalan muiden vieraiden kanssa ja ahdoin itseeni vielä kerran Nevillen tekemää oikeaa leipää. Voi hyvinkin olla, etten saa sellaista taas muutamaan kuukauteen.

Muiden tavoin viivyttelin lähtöä, koska ulkona oli todella kylmä ja Woods Holessa ihanan miellyttävä tunnelma. Lopulta saadessani itseni liikkeelle jouduin pukemaan pitkät alushousut ensimmäisen kerran sitten maaliskuun, etten palelisi. Olin ollut yhteydessä Goosen ja Andesin kanssa, jotka olivat Pearisburgissa, minne olin nyt itsekin suuntaamassa. He kuitenkin olivat aikeissa jatkaa matkaa pian puolenpäivän jälkeen ja niin aikaisin en olisi ollut perillä ellen olisi lähtenyt jo ennen seitsemää vaeltamaan. Toivon kuitenkin tavoittavani heidät vielä jossain vaiheessa.

Polku oli taas osittain hyvin vetinen, mutta ei onneksi niin pahassa kunnossa kuin eilen. Suurimmilta osin jalkani säästyivät kuivina. Kohtasin näköalapaikalla hieman edelläni kulkeneet Roon ja 82:n. Kulkiessamme kohti Pearisburgia onnistuimmekin saamaan heidän kanssaan kyydin kaupunkiin. 82 oli tullut vähän meitä ennen tien varteen, jolloin paikallinen nainen, Pippa, oli pysähtynyt kysymään haluaisiko hän kyydin. Pippa lupasi ottaa meidät kaikki autoonsa, ajoi pienen esittelykierroksen Pearisburgin ympäri ja toi meidät motellillemme.

Olen tottunut budjettimatkailija ja vaatimustasoni edullisissa paikoissa ei ole kovin korkea. Holiday Motor Lodgesta täytyy kuitenkin sanoa, että paikka on kipeästi remontin tarpeessa. Palvelu oli siitä huolimatta ystävällistä ja minua jotenkin miellyttää leveää etelää puhuvien tapa kutsua ihmisiä ”honey”. Kävin illalla vielä Roon kanssa naapurin meksikolaisessa, La Barrancassa, syömässä ja kaupassa hankkimassa lisäpainoa ruokasäkkiini. Muut vaeltajat grillasivat ja juhlivat motellin parveketasanteella, mutta itse olin tyytyväinen saadessani vetäytyä omaan huoneeseeni lukemaan kirjaa.