Day 2: Hawk Mountain

10,91 km (6.8 miles)
7.4 / 2189.8 miles
Hawk Mountain camping, GA

The heartburn-inducing pouch pasta from the previous evening rose all the way into my mouth by tonight. Maybe the ready-made foods around here are different than what I’m used to, or maybe I shouldn’t eat right before going to bed.

In the morning the ground was covered in frost and I made my morning preparations leisurely. The sun started to quickly warm me up, and it looked to be a good day. I met the first through hikers on my way, and more as the day progressed. And my first trail magic! A hiker from the class of 2003 and his crew was handing out treats. My spirits were lifted by the positive atmosphere, hot dogs, and mandarins.

Hiking was feeling lighter, but the terrain was easier, too. All in all a great day! When I stopped for the night Ridgerunner told me that there was poor access to water ahead – I will need to fill up from a stream here. In a couple of days I’ll probably go into a hostel in Woody Gap.

Total time: 21:44:12

Edellisen illan närästävä pussipasta sai illalla oksennuksen nousemaan suuhun asti. Ehkä täkäläiset valmisruuat ovat erilaisia tai sitten ei pidä syödä juuri ennen nukkumaanmenoa.

Aamulla maa oli jäässä ja tein aamutoimia hyvin verkkaisesti. Aurinko alkoi pian kuitenkin lämmittää ja päivästä vaikutti tulevan hyvä. Kohtasin matkalla ensimmäiset läpivaeltajat ja päivän myötä lisää. Sekä ensimmäinen trail magic! Reitin varrella oli vuoden 2003 vaeltaja seurueineen tarjoamassa herkkuja. Mieli koheni hyvästä meiningistä ja hodareista ja mandariineista.

Vaeltaminen sujui jo keveämmin, mutta maastokin oli helpompaa. Kaikinpuolin hieno päivä! Ridgerunner kertoi yöpymispaikalla, että edessäpäin on huonosti vettä – pitää siis tankata purosta täältä. Menen ehkä parin päivän päästä hostelliin Woody Gapiin.