No Ceiling

One has to start from somewhere. I got obsessed with the Appalachian Trail and after reading about it one night after another I made the decision: Next time in my life when I’m not preoccupied with something else (meaning after I graduate) I will through-hike it. From the peaches of Georgia to the pine trees of Maine, approximately 3 500 km (2 200 miles). I have been hiking in Finnish Lapland and in the Alps – spending the nights in my tent, in wilderness huts or in mountain huts. But never weeks, not to mention months in a row. One night when I was just about to fall asleep I decided that I’ll start to train a bit by bit this summer.

I created this site to keep a record already in this planning stage. This is for myself or to anyone who finds it fascinating to live with no ceiling. It will take few years until I’m able to do the actual hike, but in that time I’ll make some shorter trips. Use social media (Facebook & Instagram) to contact me or feel free to write a comment. Besides English and Finnish, I understand German and Swedish…and some French. I recommend that you use one of these languages.

This love has got
No ceiling
-Eddie Vedder

Jostain on aloitettava. Olin saanut päähänpinttymän Appalachian Trailista ja luettuani aiheesta yö toisensa jälkeen tein päätöksen: Seuraavan kerran elämäntilanteeni salliessa (eli kun en opiskele) lähden vaeltamaan sen päästä päähän. Georgian osavaltiosta Maineen, noin 3 500 km. Olen tehnyt aiemmin vaellusreissuja Lappiin ja Alpeille – yöpynyt teltassa, autiotuvassa tai alppimajalla. En kuitenkaan kuukausia tai edes viikkoja putkeen. Eräänä yönä kun olin juuri nukahtamaisillani päätin puoliksi unessa, että alan harjoitella vähän kerrassaan tänä kesänä.

Perustin tämän sivuston voidakseni pitää kirjaa itseäni ja muita kiinnostuneita varten jo suunnitteluvaiheessa. Varsinainen vaellus ei ole edessä vielä muutamaan vuoteen, mutta ehdin sillä aikaa tehdä lyhyempiä retkiä. Minut tavoittaa sosiaalisen median kautta (Facebook & Instagram) tai kirjoittamalla kommentin. Ymmärrän suomen ja englannin lisäksi saksaa ja ruotsia sekä hieman ranskaa. Suosittelen käyttämään näitä kieliä.

This love has got
No ceiling
-Eddie Vedder